Recepten

Recept salade

Benodigdheden:

Voor de dressing:

- Peper

- Zout

- Peterselie

- Olijfolie

- Limoen azijn

- Parmezaanse kaas

Voor de salade:

- Je eigen geoogste sla

- Rode ajuin

- Tomaat

- Advocado

- Balsamico (als afwerking)

Hoe maak je de sla?

Stap 1: Oogst je sla van de slatoren, was de sla met water en snij deze fijn.

Stap 2: Snij de rode ajuin in kleine blokjes en voeg deze toe aan de sla.

Stap 3: Snij de tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe aan de sla.

Stap 4: Snij de avocado in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de sa.

Hoe maak je de dressing?

Stap 5: Meng de peterselie, peper, zout, olijfolie, Parmezaanse kaas en limoen azijn.

Stap 6: Voeg de dressing aan de sla toe.

Stap 7: Serveer met balsamico en geniet.

Recept bieslook - boursin

Benodigdheden:

200 gram roomkaas

- 100 gram roomboter

- 2 teentjes knoflook

- 1 theelepel zout

- Paar stengeltjes vers gesneden bieslook

- Halve theelepel gedroogde oregano

- Halve theelepel gedroogde dille

- Snufje zwarte peper

- Halve theelepel gedroogde tijm

Hoe maak je de boursin? 

Stap 1: Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en klop het met een mixer tot het wit wordt. Voeg de roomkaas toe en meng dit met de roomboter.

Stap 2: Hak de teentjes knoflook zo fijn mogelijk, voeg het samen met het zout toe aan de roomkaas. Voeg daarna ook alle andere ingrediënten toe. Roer dit goed en proef daarna of het nog wat nodig heeft. Eventueel kun je nog wat meer kruiden toevoegen.

Stap 3: Laat het daarna een paar uur in de koelkast staan zodat het kan opstijven en zodat de smaak goed intrekt.

.

Recept basilicum – kroket

Benodigdheden (voor ong. 8 kroketten):

Voor de pesto:


30 g vers geplukte basilicumblaadjes

- Een half teentje look

- 30 g pijnboompitten

- 40 g Parmezaanse kaas

- Een snufje zout en peper

- 0.75 dl olijfolie

Voor de roux:

- 100 g boter

- 100 g gemalen emmentaler

- 100 g bloem

- ½ l melk

- ½ l room

- 3 eieren

Voor het paneren:

- 100 g paneermeel

- Enkele eetlepels bloem

- Eieren

Hoe maak je de kroket?

Beslag voor de kroketten:

Stap 1: Laat de boter smelten in een kookpan en voeg vervolgens de bloem toe. Roer met een garde tot je een stevig roux krijgt. Laat de roux een beetje uitdrogen totdat je de geur van gebakken koekjes ruikt.

Stap 2: Voeg de melk toe aan de roux en blijf roeren. Nu heb je een dikke bechamelsaus.

Stap 3: Voeg de gemalen emmentaler toe aan de bechamelsaus en blijf goed roeren tot alle kaas gesmolten is.

Stap 4: Scheid de dooiers en eiwitten van de eieren. Meng de eigelen met de room en voeg deze toe aan de bechamelsaus.

Stap 5: Maak de pesto door de basilcum, look, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie en snufje peper en zout te mengen. Voeg de pesto toe aan de bechamelsaus.

Stap 6: Stort het beslag in een met vet besmeerde rechthoekige ovenschaal. Bedek het beslag met bakpapier zodat deze niet uitdroogt. Laat het beslag enkele uren in de koelkast afkoelen.

Het paneren:

Stap 7: Zet 3 kommetjes klaar; 1 met bloem, 1 met losgeklopte eieren en 1 met paneermeel.

Stap 8: Haal het krokettenbeslag terug uit de koelkast en snij er vierkantjes uit van ongeveer 5x5 cm.

Stap 9: Haal de vierkantjes krokettenbeslag stuk voor stuk door de bloem, vervolgens door de eieren en tenslotte door het paneermeel

Bakken:

Stap 10: Bak de kroketten tot ze goudbruin zijn in frituurvet van 170°C.  

MultiGrow

Wij staan steeds voor u klaar. Aarzel niet om contact op te nemen met ons via het volgend e-mailadres: MultiGrow.plantbased@gmail.com

Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin